Цагаан сарын үеэр илэрдэг хоол боловсруулах замын эмгэгүүд болон эмчлэх арга

Монголчууд бидний хувьд Цагаан сар бол зөвхөн золголт хийдэг биш, мөн элбэг дэлбэг хоол ундтай байдаг баяр билээ. Үргэлжилсэн олон айл хэсэж тостой мах, бууз, чихэрлэг зүйлс зэрэг олон төрлийн хоолыг хэтрүүлэн хэрэглэх нь их байдаг. Үүнээс үүдэн ходоод, гэдсэнд ачаалал өгч, хоол боловсруулах тогтолцоог хямраах нь элбэг тохиолддог.

Хэт их идэх үед ямар асуудал үүсдэг вэ?

  • Хоолны шингэц муудах – Өөх тостой махан хоолыг ихээр идэхэд ходоод илүүдэл ачаалал авч улмаар хүнд оргиж, гэдэс дүүрэх, гүйлгэх, өтгөн хатах зэрэг асуудал үүсдэг.
  • Хордлого авах, шархлаа сэдрэх – Хоол боловсруулах эрхтэн хэвийн хэмжээнээс их хоол боловсруулах үед ходоодны хүчил ихсэж, ходоодны шархлаа, цээж хорсох зэрэг зовуурь илэрч болно.
  • Элэг, цөсний ачаалал нэмэгдэх – Цагаан сараар хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнүүд, ялангуяа өөх тос ихтэй хоол нь элэг, цөсийг хэт ачааллуулж, цөсний өтгөрөл, цөсний чулуужилт үүсэх эрсдэлийг нэмэгдүүлдэг.

Эдгээр асуудлыг хэрхэн шийдэх вэ?

Himalaya Triphala нь байгалийн гаралтай 3 төрлийн жимсний найрлагатай тул:
✔ Хоол шингээлтийг сайжруулж, гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг дэмжинэ.
✔ Өтгөн хаталтаас сэргийлж, гэдэсний хорт бодисыг цэвэрлэхэд тусална.
✔ Элэг, цөсний үйл ажиллагааг дэмжиж, хэт их хоол идсэнээс үүдэлтэй таагүй мэдрэмжийг багасгана.

Цагаан сарын дараа ходоод гэдсээ ачаалал багатай байлгаж, хоол боловсруулах үйл ажиллагааг дэмжихийг хүсвэл Triphala-г хэрэглээрэй!